Met nog maar anderhalve week te gaan komt het avontuur toch dicht in de buurt.

Na maanden uit kijken is het eindelijk bijna zo ver. Volgende week zaterdag vlieg ik om 10 voor negen naar Dubai. Het is nog allemaal moeilijk te bevatten om straks in je eentje aan de andere kant van de wereld rond te lopen.

Toch heb ik er veel zin in, heel erg benieuwd naar het land, de mensen en de natuur. Alhoewel het voorbereiden zelf ook al een heel avontuur is. Wat moet je meenemen? Is er straks niet iets wat nodig is maar nog in Nederland ligt? Daarom ben ik toch wel aan het rondvragen geslagen. Het scheelt dat mijn collega Thomas op dezelfde leeftijd ook een reis naar Australië heeft gemaakt. Hij heeft me al een hoop verteld over de plekken die daar te bezichtigen zijn en heeft ook een hoop tips voor daar.

Het duiken is nu ook bijna klaar. Na 4 keer in het zwembad gedoken te hebben mag ik dit weekend in “echt” open water duiken. Nu zal het Engelenmeer niet echt te vergelijken zijn met het Great Barrier Reef, maar het voordeel is nu dat ik daar niet meer op les hoef en weer wat extra tijd heb voor andere dingen.

Ook heb ik dit blog opgezet als voorbereiding zodat het thuisfront een beetje kan lezen wat ik zo nu en dan mee maak. Ook is het een fijn logboek om later nog een keer terug te lezen.